Podeželje prihodnosti – “PAMETNE VASI”

Pametne vasi logo

Vsako podeželsko območje in vsaka vas je drugačna. Podeželske skupnosti in posamezniki se z izzivi sodobnega časa soočajo na različne načine. Na nekatere izzive lahko rešitve prispeva tudi koncept pametnih vasi.

Koncept pametnih vasi predstavlja nov koncept na področju oblikovanja politik EU, ki je nastal v želji krepitve podeželja z uporabo digitalnih tehnologij in inovacij. Gre za različne aktivnosti v korist prebivalcev in podjetij (ki opravljajo kmetijsko dejavnost) na podeželju, kot na primer ureditev širokopasovne infrastrukture, nove zaposlitvene možnosti in opravljanje storitev na podeželju v okviru dopolnilnih dejavnosti.

Slovenska kmetijska politika igra pri tem pomembno vlogo, saj s številnimi instrumenti posredno in neposredno naslavlja navedeno problematiko. Na teh straneh želimo v sodelovanju z Vango inženiringom, s.p., in Društvom za razvoj slovenskega podeželja, ki povezuje slovenske lokalne akcijske skupine, predstaviti primere projektov (video prispevki) in aktualno dogajanje v Sloveniji in EU na področju pametnih vasi. Najdete lahko tudi navedbo ukrepov, preko katerih je možno financiranje nekaterih projektnih idej. Še več vsebin pa je na voljo na digitalnem stičišču “Naše podeželje”.

NOVICE

VIDEO VSEBINE

Prijava na e-novice

Deli z drugimi