Hotel Jakec – družinam prijazen hotel

Autor: Vango inženiring, s. p.

Projekt obnove, rekonstrukcije in dozidave penziona “Jakec” ter rušitev je bil sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Sredi gozdov Pohorja, na nadmorski višini 1.181 metrov, je družina Juhart svoje življenje posvetila gostoljubju in skrbi za obiskovalce. Od skromnih začetkov najema manjšega planinskega doma je s skrbnostjo in vztrajnostjo zrastel hotel s 42 sobami, Romantično in Snežno kamrico, ki lahko sprejme 183 obiskovalcev. »Družinam prijazen hotel« ponuja vse tisto, kar potrebujete na počitnicah z majhnimi otroki. Gostom so na voljo center sprostitve s savnami in jacuzzijem, bowling center s štirimi stezami, dvorana za namizni tenis in številne športne aktivnosti. Tradicija in lokalne posebnosti so vpete tudi v kulinarično ponudbo, ki je vsak dan na voljo gostom hotela, obiskovalcem in zaključenim družbam.

Hotel Jakec je svojo hotelsko ponudbo obogatil s 15 kolesarskimi trasami in 15 pohodniškimi potmi različne zahtevnosti, na katerih lahko spoznate skrivnostne lepote Pohorja. Otroci se lahko sprehodijo po Urškini poti, nagrada za prehojeno pot je slastna Urškina rezina. Kolesarske in pohodniške poti so označene s posebnimi obeležji (markacijami), s preprostim posnetkom QR kode na markaciji vam bo takoj na voljo posebna mobilna aplikacija, ki bo v pomoč pri orientaciji in vir vseh potrebnih informacij. Aplikacija vas bo opozorila tudi na pomembne naravne ali kulturnozgodovinske spomenike ob izbrani turi ter na dih jemajoče razglede in vedute, kjer se velja za trenutek ustaviti in jih občudovati.

Prijava na e-novice

Deli z drugimi