Trajnostno mobilno Obsotelje

Autor: Vango inženiring, s. p.

Projekt “Trajnostno mobilno Obsotelje” je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izbran je bil na 1. Javnem pozivu za izbor operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost za izvajanje strategije lokalnega razvoja LAS Obsotelje in Kozjansko v obdobju 2014 – 2020 (vodilni partner Razvojna agencija Sotla). Izveden je s strani prijavitelja občine Podčetrtek skupaj s partnerji: občino Rogaša Slatina, Turizmom Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje, GIZ; Športnim društvom Osnovne šoče Podčetrtek in Termami Olimia.
Sistem izposoje koles “Trajnostno mobilno Obsotelje” predstavlja enega od delov mozaika razvoja trajnostne mobilnosti in je namenjen vsem občanom občine Rogaška Slatina in občine Podčetrtek, turistom in športnim navdušencem v kolesarstvu. Gre za avtomatiziran, praktičen in ekološko naravnan sistem prevoza za potovanje po vsakdanjih opravkih. Uporabniki se z njegovo uporabo izognejo vožnji z avtomobilom, prihranijo čas pri iskanju prostega parkirnega mesta, zmanjšajo izpuste ogljikovega dioksida in poskrbijo za kanček vsakdanje rekreacije.
Skupno je v uporabi 30 navadnih koles in 12 električnih koles, ki jih je možno prevzeti in oddati na šestih postajah: Poslovni center Vrelec, Pegazova ploščad in Spar v Rogaški Slatini ter TIC Podčetrtek, Terme Olimia – Breza in Aqualuna v Podčetrtku.
Uporaba je zelo enostavna. Vse kar mora bodoči uporabnik storiti, je registracija. Ob registraciji posameznik prejme kartico, ki na postaji odklepa kolesa. Sistem deluje po principu pridobitve uporabniške »pametne« kartice, s katero si lahko posameznik izposodi kolo na eni lokaciji, opravi vožnjo do druge lokacije in tam kolo vrne.
Uporabniki se z uporabo koles izognejo vožnji z avtomobilom, prihranijo čas pri iskanju prostega parkirnega mesta, zmanjšajo izpuste ogljikovega dioksida in poskrbijo za kanček vsakdanje rekreacije. Na postajah je možnost izposoje tudi električnih koles.

Prijava na e-novice

Deli z drugimi