Strokovno srečanje Robotika v kmetijstvu


  • Datum objave 08.06.2023

Avtonomni robot - Foto Tomaž Poje.

Strokovno srečanje Robotika v kmetijstvu

  • Datum objave 08.06.2023

Dne, 1. junija 2023, je na Selekcijsko-poskusnem centru Ptuj (SPC Ptuj), ki je lani prešel pod okrilje Kmetijskega inštituta Slovenije, potekalo strokovno srečanje Robotika v kmetijstvu. Namen dogodka je bil izmenjava sodobnih znanj in izkušenj ter prikaz dobrih praks ter novosti na področju kmetijske znanosti, gospodarstva, izobraževalnih inštitucij ter svetovalnih in drugih strokovnih služb.

V prvem delu dogodka so potekali strokovni prikazi na polju in predavanja, srečanje pa se je zaključilo z okroglo Agro mizo na temo sodobnega kmetijstva (program).

Skozi dan je dogodek obiskalo več kot 400 udeležencev, med katerimi je bilo mnogo dijakov kmetijskih šol ter študentov ljubljanske in mariborske univerze. Obiskovalci so se lahko srečali s predstavniki najvidnejših organizacij in podjetij, ki sodelujejo pri napredku kmetijstva v Sloveniji in v širšem evropskem prostoru.

Več informacij

Aktivnost je podprlo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru Mreže za podeželje (Tehnična pomoč Strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023-2027).

Komplet logotipov za označitev vira financiranja - skupna kmetijska politika, EU zastava, slovenska zastava, slogan Sofinancira Evropska unija

Deli z drugimi