Zbiranje prijav na izmenjave mladih podeželanov po Sloveniji


  • Datum objave 16.06.2021

Zbiranje prijav na izmenjave mladih podeželanov po Sloveniji

  • Datum objave 16.06.2021

Si želiš popestriti poletne dni, se kaj novega naučiti in spoznati kako kmetujejo drugi Slovenci? Morda pa želiš poiskusiti kaj novega? Letošnje poletje se bodo po Sloveniji odvijale prav posebne izmenjave – izmenjave mladih podeželanov, ki bodo ravno pravšnje zate, če si na zgornja vprašanja odgovoril z ja!

V preteklih tednih je Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) zbirala kmetije, ki bi bile pripravljene gostiti mlade, ki jih kmetijstvo zanima. Izbor kmetij si lahko ogledate na spletni strani Zveze slovenske podeželske mladine (ZSPM). Med naštetimi boste gotovo našli katero zase, saj so si kmetije med sabo zelo raznolike – od govedorejskih, poljedelskih, do takih, ki se ukvarjajo s čebelarstvom pa tudi turizmom in še mnoge druge! Mlade vabimo, da si jih ogledate in poiščete tisto, na kateri bi čez poletje radi preživeli nekaj dni ali tednov. Kmetom ste lahko v pomoč pri vsakodnevnih opravilih, pokazali bodo kakšno je življenje na njihovi kmetiji in vas naučili kaj novega. V zameno za pomoč bodo nudili prenočišče in hrano. Če ste za takšno dogodivščino, obiščite spletno stran ZSPM, kjer boste našli več informacij in prijavnico za udeležence izmenjave. Prijave so odprte do sobote, 30. junija 2021.

Pogoj izmenjave je starost nad 18. let in članstvo v enem izmed društev podeželske mladine. Udeleženec mora imeti urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje. Organizator izmenjav je ZSPM, izvajalec pa DPM Suha krajina v sodelovanju z Mrežo za podeželje (Program razvoja podeželja 2014-2020).

Za kakršnakoli vprašanja sta na voljo julija.kordez@zspm.si (040-241-210) in neza.spenko@zspm.si (070-141-256).

Deli z drugimi