Predstavitev intervencij in dela na področju mladih kmetov


  • Datum objave 19.09.2023

Predstavitev intervencij in dela na področju mladih kmetov

  • Datum objave 19.09.2023

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je v sodelovanju z Zvezo slovenske podeželske mladine in Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije organiziralo predstavitev intervencij v okviru Strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023 – 2027 za Slovenijo (SN SKP 2023 – 2027) in dela organizacij na področju mladih kmetov .

Dogodek, ki je potekal 30. avgusta, 2023, na Pomurskem sejmu AGRA 2023, je bil zastavljen z namenom poglobljenega razgovora o ključnih temah, ki oblikujejo prihodnost mladih kmetov. Dogodek je bil posnet in objavljen na YouTube kanalu Mreže za podeželje. Povezave do posameznih predavanj vam bodo na voljo spodaj.

na dogodku so sodelovali naslednji govorci:

Marija Žamut (MKGP) je izvedla Predstavitev intervencij Podpora za vzpostavitev gospodarstev mladih kmetov in Medgeneracijski prenos znanja iz SN SKP 2023 – 2027.

Finančne instrumente sta predstavili Katarina Žagar (MKGP) in Tanja Perkovič (Slovenski regionalno razvojni sklad).

Aktivnosti, povezane s prevzemom kmetij nam je predstavila Katarina Dolinar (samostojna svetovalka iz Podjetniško trgovske zbornice, Gospodarske zbornice Slovenije), temu pa je sledila predstavitev lastniškega prenosa kmetij skozi oči Katarine Uršič (mlada prevzemnica na kmetiji Pustotnik), ki se je pogovarjala z go. Simono Lobnik Ambrožič (samostojna svetovalka).

Predstavitev dela na področju mladih kmetov na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije je izvedel Jože Očko (koordinator za mlade kmete pri KGZS), aktivnosti Zveze slovenske podeželske mladine pa je predstavila Doris Letina (vodja področja za mlade kmete in kmetijsko politiko).


Povezave do posameznih predavanj – naslednje povezave vodijo do posameznih poglavij v video posnetku. Celotna dolžina video posnetka znaša 2 uri, 3 minute in 36 sekund:

Deli z drugimi