Poziv za predloge aktivnosti v okviru Mreže za podeželje za leto 2022


  • Datum objave 14.02.2022

Simbolna slika, motiv iz Moravskih Toplic, N. Štepec

Poziv za predloge aktivnosti v okviru Mreže za podeželje za leto 2022

  • Datum objave 14.02.2022

V okviru nacionalne mreže za podeželje, ki deluje na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), zbiramo predloge aktivnosti, ki se navezujejo na boljše izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020 (v nadaljevanju: PRP 2014–2020) oz. na boljšo pripravo na izvajanje Strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027.

Namen tega povabila je zbiranje predlogov aktivnosti na način od spodaj navzgor in odzivanje Mreže za podeželje na potrebe lokalnega prebivalstva, socialnih partnerjev in upravičencev do sredstev PRP 2014–2020. Aktivnosti bodo izbrane na podlagi pogojev in meril, izvajajo pa se v sodelovanju Mreže za podeželje in predlagateljem aktivnosti.

Za aktivnosti, pridobljene iz poziva Mreže za podeželje za 2022, je na voljo 24.500 evrov.

V želji, da se s projekti/aktivnostmi približamo potrebam lokalnega prebivalstva oziroma da se okrepi sodelovanje med Mrežo za podeželj in partnerji, si želimo vašega odziva in vas vabimo k oddaji predlogov projektov. Predlogi projektov naj se nanašajo na izvedbo v letu 2022.

Posredovani predlogi so za Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano neobvezujoči in to poizvedovanje še ne pomeni sodelovanja Mreže za podeželje v projektu. Odločitev o sofinanciranih projektih bo sprejelo ministrstvo na podlagi pogojev in meril, ki so priloženi k temu povabilu. V primeru pozitivne odločitve sodelovanje Mreže za podeželje pomeni, da bo MKGP prevzelo dogovorjeno zunanjo storitev in jo neposredno naročilo.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo prejete predloge pregledalo in se odločilo o prevzemu določenih stroškov in o višini rezerviranih sredstev.

Od predlagateljev projektov se pričakuje, da bodo pri projektih aktivno sodelovali in sami zagotavljali človeške vire.

Predlogi projektov morajo biti posredovani na priloženem obrazcu do ponedeljka, 28. 2. 2022. Predloge projektov kakor tudi morebitna vprašanja lahko posredujete na naslov Mreže za podeželje mreza-podezelje.mkgp@gov.si.

Deli z drugimi