Na voljo zgibanka na temo ekološkega kmetovanja in povezovanja ekoloških kmetov


  • Datum objave 17.02.2022

Na voljo zgibanka na temo ekološkega kmetovanja in povezovanja ekoloških kmetov

  • Datum objave 17.02.2022

Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije (ZDEKS) se ja za izdajo prve zgibanke odločila z namenom informiranja, oglaševanja in pospeševanja ekološkega kmetovanja.

Z namenom krepitve osrednje organizacije s področja ekološkega kmetovanja je na zgibanki predstavljena sestava organizacije, cilji ter naloge Zveze društev ekoloških kmetov Slovenije. Predstavljeni so tudi kontakti članov zveze, združenj in društev ekoloških kmetov, v katere se ekološki kmetje lahko včlanijo in si tako pridobijo dodatne informacije s področja ekološkega kmetovanja, sodelujejo na izobraževanjih, ogledih dobih praks, dajejo pobude in predloge za izboljšanje in hitrejši razvoj ekološkega kmetijstva v Sloveniji. Namen je povečati članstvo in okrepiti pogajalske pozicije pri odločanju o razvoju ekološkem kmetovanju.

Z zgibanko se informira tudi potrošnika na kaj mora biti pozoren pri nakupu ekoloških živil. Pomembno je, da je potrošnik ekološko pridelane hrane seznanjen z osnovami ekološkega kmetijstva, s kakovostjo pridelka in izdelka, s poreklom, kdo kontrolira pridelavo in predelavo ekološko pridelane hrane.

Stanje v ekološkem kmetijstvu v Sloveniji je v zapostavljenem položaju, zato si v ZDEKS prizadevajo, da se ekološko kmetovanje prepozna kot eno izmed dobrih kmetijskih praks, ki rešujejo problematiko podnebnih sprememb.

Zgibanko izdal ZDEKS s pomočjo sofinanciranja Mreže za podeželje, MKGP (tehnična pomoč PRP 2014-2020).

 

Zgibanka

Deli z drugimi