Glasujte za vaš Naj EU projekt 2024


  • Datum objave 17.04.2024

Glasujte za vaš Naj EU projekt 2024

  • Datum objave 17.04.2024

V Sloveniji je bilo z evropskimi sredstvi podprtih več kot 10.000 projektov, zaradi katerih na številnih področjih živimo bolje. Ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU se predstavlja 20 projektov, sofinanciranih z evropskimi sredstvi. Med njimi sta tudi projekta, podprta s sredstvi skupne kmetijske politike.

Projekta, podprta s sredstvi skupne kmetijske politike, sta Lesarius in Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah. Slednji se je uvrstil tudi v ožji izbor projektov na evropskem natečaju dobrih praks ARIA 2023 (angleško Agriculture & Rural Inspiration Awards 2023).

Z vsako spodbudo podjetjem ali kmetovalcem, vsakim ustvarjenim delovnim mestom, vsako vključitvijo posameznika v programe znanja, z vsakim zgrajenim kilometrom ceste, kolesarske poti ali železnice, kvadratnim metrom raziskovalne in izobraževalne infrastrukture in z vsako možnostjo boljše zdravstvene oskrbe se ustvarjajo priložnosti za nadaljnji uspešen razvoj države.

Dobre zgodbe, financirane z evropskimi sredstvi, se lahko ponosno predstavljajo, saj prispevajo k našemu skupnemu napredku na različnih področjih, kot so evropske kohezijske politike, sodelovanja Interreg, notranje zadeve, skupna kmetijska politika ter ribištvo, pomorstvo in akvakultura.

Spoznajte letošnjih 20 finalistov in glasujte za svojega favorita. Glasovanje je odprto do 8. maja 2024, zmagovalca pa bomo razglasili na dan Evrope, 9. maja 2024.


Deli z drugimi