Glasovanje na evropskem natečaju ARIA 2023 je odprto!


  • Datum objave 07.11.2023

Glasovanje na evropskem natečaju ARIA 2023 je odprto!

  • Datum objave 07.11.2023

Glasovanje za naj projekt po izboru ljudstva na evropskem natečaju “ARIA 2023” je odprto! Namen natečaja je spodbuditi izmenjavo navdihujočih primerov dobrih praks, sofinanciranih iz skupne kmetijske politike. V okviru natečaja se predstavlja 24 projektov iz celotne EU, izmed katerih Slovenijo letos zastopata kar dva odlična projekta. Vabimo vas, da ju podprete s klikom na spletni strani Evropske komisije. Glasovanje poteka do 1. decembra do 18. ure.

Letos kar dva slovenska finalista

Strokovnjaki so letos izbrali 24 projektov iz celotne EU, in sicer v štirih tematskih kategorijah, ki so povezane s cilji skupne kmetijske politike.

Med finaliste sta se letos prebila kar dva slovenska projekta, kar je izjemen dosežek. To sta projekt Izročilo Brkinov in Krasa (nosilec Zavod Dobra pot), ki z uporabo 3D tehnologije in obogatene resničnosti prikazuje lokalne dediščinske obrti in običaje Brkinov in Krasa, in projekt Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah (nosilec LAS Srce Slovenije), ki ozavešča o pomenu čiste pitne vode in premišljenem vključevanju le-te v turistično ponudbo. Oba sta LEADER projekta, kar pomeni, da sta nastala kot iniciativa družbe po principu »od spodaj navzgor«.

Med slovesnostjo ARIA 2023, ki bo 4. decembra potekala v živo v Bruslju in bo tudi predvajana po spletu, bodo razkrili pet zmagovalcev ARIA 2023: štiri tematske zmagovalce (enega na kategorijo), ki jih bo izbrala žirija, in zmagovalca glede na glas evropske javnosti, katerega lahko prispevate tudi vi.

Vzemite si trenutek in si oglejte predstavitvena videa slovenskih finalistov

 

 

Kako glasovati za projekt?

Zdaj ste na vrsti vi: glasovanje javnosti je odprto!

ali poskenirajte spodnjo kodo:
2️⃣ na seznamu poiščite svoj najljubši projekt
3️⃣ kliknite v krogec ob imenu projekta
4️⃣ kliknite ‘Vote Now’

logotip natečaja ARIA 2023

 

 

Deli z drugimi