Na Agrobiznisu o finančnih instrumentih v kmetijstvu


  • Datum objave 10.10.2023

Na Agrobiznisu o finančnih instrumentih v kmetijstvu

  • Datum objave 10.10.2023

Predstavnica ministrstva Marija Brodnik Lodewijk in predstavnica Slovenjskega regionalnega razvojnega sklada Tjaša Perković. Avtor: MKGP.

V okviru dogodka Svetovalnica za kmete “Prenos kmetije na mlado generacijo”, ki je v organizaciji Agrobiznisa potekal dne 5. 10. 2023  na Kmetijsko gospodarski zbornici Slovenije, so bili predstavljeni tudi finančni instrumenti v kmetijstvu. 

Tjaša Perković, vodja sektorja za finančne spodbude iz Slovenskega regionalno razvojnega sklada, je predstavila finančna produkta FI AGRO mikro (mikroposojila do 25. 000 EUR, namenjena kmetijskim gospodarstvom (male kmetije, mladi prevzemniki) za financiranje investicijskih in obratnih stroškov) in FI AGRO mladi (ugodna razvojna posojila za mlade kmete, s portfeljskim jamstvom, subvencijo OM in kapitalskim znižanjem za dosežen cilj zelenega prehoda), ki ju bodo lahko koristili mladi kmeti.

Marija Brodnik Lodewijk iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je na dogodku predstavila tudi letošnja javna razpisa za mlade prevzemnike in medgeneracijski prenos znanja iz strateškega načrta.

Prvi javni razpis za finančni produkt FI AGRO mikro bo objavljen 13. oktobra 2023. Spremljajte spletno stran Slovenskega regionalno razvojnega sklada in spletno stran Skupna kmetijska politika.

Deli z drugimi