[preselected_search_fields]

Zmanjšanje izgub in odpadne hrane

Objavljeno: 15.01.2022

Predstavitev, ki jo je imela 4. 11. 2021 Tadeja Kvas Majer, MKGP v okviru internega predavanja.

Več o zmanjševanju izgub hrane in odpadne hrane.

Strategija za manj izgub hrane in odpadne hrane v verigi preskrbe s hrano »Spoštujmo hrano, spoštujmo planet« (pdf, 1,5 MB)

Premostitev vrzeli v biogospodarstvu: od gozdne in kmetijske biomase do inovativnih tehnoloških rešitev (Povzetek poročila))

Objavljeno: 25.11.2021

Ključmne besede: CRP, biogospodarstvo, krožno gospodarstvo

Premostitev vrzeli v biogospodarstvu: od gozdne in kmetijske biomase do inovativnih tehnoloških rešitev (Zaključno poročilo CRP V4-1824)

Objavljeno: 25.11.2021

V okviru ciljnega raziskovalnega programa »Zagotovimo.si hrano za jutri« je bil izveden projekt Premostitev vrzeli v biogospodarstvu (Bridge2Bio), ki je potekal od 1. novembra 2018 do 31. oktobra 2021. Sedaj so na voljo ključne ugotovitve in priporočila, ki so jih raziskovalci strnili v zaključnem poročilu.

Ključne besede: biogospodarstvo, krožno gospodarstvo

Trajanje projekta: 11/2018 – 10/2021

Nosilec: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta

Vodja projekta: Luka Juvančič

Povzetek poročila

 

Učbenik akvaponika

Objavljeno: 26.10.2021

Zaradi hitrega naraščanja prebivalstva, čedalje večjih potreb po hrani in urbanizacije so kmetijska zemljišča danes čedalje manjša, oceani pa so čedalje bolj izlovljeni. Glede na pričakovane potrebe po hrani v prihodnosti potrebujemo inovativne in ekološke tehnologije za pridelavo hrane, ki ne zavzemajo veliko prostora. Akvaponika je integrirana multitrofična tehnologija pridelave hrane, sestavljena iz dveh sklopov: ribogojstva in hidroponike (pridelava zelenjave brez uporabe tal).

Marec 2020
Copyright © Partnerji projekta Aqu@teach
Aqu@teach je projekt v okviru strateškega partnerstva Erasmus+ v visokem šolstvu (2017–2020), ki ga vodi Univerza Greenwich v sodelovanju z Univerzo uporabnih znanosti v Zürichu (Švica), Tehniško univerzo v Madridu (Španija), Univerzo v Ljubljani (Slovenija) in Biotehniškim centrom Naklo (Slovenija).

Junge, R., Antenen, N., Villarroel, M., Griessler Bulc, T., Ovca, A., & Milliken, S. (Eds.) (2020). Akvaponika. Učbenik za terciarno izobraževanje. Zenodo. http://doi.org/10.5281/zenodo.3948847

 

Podjetniške veščine - učbenik

Objavljeno: 26.10.2021

V publikaciji je predstavljen pregled komercialne akvaponike, z namenom da bi izpostavili nekatera ključna
vprašanja, ki jih mora podjetnik upoštevati, preden se loti novega podviga.

Marec 2020

Copyright © Partnerji projekta Aqu@teach

Aqu@teach je projekt v okviru strateškega partnerstva Erasmus+ v visokem šolstvu (2017–2020), ki ga vodi Univerza Greenwich v sodelovanju z Univerzo uporabnih znanosti v Zürichu (Švica), Tehniško univerzo v Madridu (Španija), Univerzo v Ljubljani (Slovenija) in Biotehniškim centrom Naklo (Slovenija).

Milliken, S., Griessler Bulc, T., & Junge, R. (Eds.) (2020). Podjetniške veščine na področju Akvaponike. Učbenik za terciarno izobraževanje. Zenodo. http://doi.org/10.5281/zenodo.3948817

akvaponika

 

    Deli z drugimi