Dijaki s sladoledom iz senenega mleka na sejmu AGRA


  • Datum objave 07.09.2023

Sladoled je bil velik hit me obiskovalci, avtor: Šolski center Šentjur

Dijaki s sladoledom iz senenega mleka na sejmu AGRA

  • Datum objave 07.09.2023

Šolski center Šentjur se je v sodelovanju z Mrežo za podeželje in Zvezo slovenske podeželske mladine predstavljal na pomurskem sejmu Agra 2023 z lastnim živilskim proizvodom, sladoledom iz senenega mleka, ter hkrati  spodbujal mlade obiskovalce za odločitev šolanja za kmetijske in živilske poklice. Cilj je bil tudi izpostaviti pomembnost poklica »biti kmet«.

V nedeljo, 27. 8. 2023, ko je bil tudi na sejmu dan podeželske mladine, smo na Tržnici mladih kmetov brezplačno delili šolski sladoled, pripravljen iz senenega mleka od lokalnega kmeta, Reberšak Leona, ki je tudi bil nekdanji dijak Šolskega centra Šentjur. Čez dan smo brezplačno razdelili kar 3.000 kepic sladoleda. Z lastnim živilskim produktom, pridelanim iz lokalnih surovin, smo prikazali pomembnost sodelovanja izobraževalne institucije z lokalnimi ponudniki kmetijskih in živilskih proizvodov in s tem večjo prehransko varnost. Prav tako so dijaki s ponudbo visokokvalitetnega živilskega produkta prikazali enega od primerov dobrih praks, to je izdelava šolskega izdelka iz lokalnih surovin, ter pomembnost poklicev v kmetijstvu v Sloveniji  in hkrati predstavili pomembnost kmeta na podeželju in v širšem okolju.  S sladoledom sta se posladkali tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ga. Irena Šinko ter naša bivša dijakinja Šolskega centra Šentjur, aktualna mlečna kraljica Alina Zupanc.

Obiskovalci stojnice so se tako z veseljem hladili z našim šolskim sladoledom na vročo sejemsko nedeljo.

Stojnico sta obiskali tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Irena Šinko, in Vodja področja za mlade kmete in kmetijsko politiko pri Združenju slovenske podeželske mladine, Doris Letina.

Stojnico sta obiskali tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Irena Šinko, in Vodja področja za mlade kmete in kmetijsko politiko pri Združenju slovenske podeželske mladine, Doris Letina. Avtor: Šolski center Šentjur

Stojnico je obiskala tudi aktualna mlečna kraljica in bivša dijakinja šolskega centra, Alina Zupanc

Trenutna mlečna kraljica, Alina Zupanc, je tudi bivša dijakinja Šolskega centra Šentjur. Avtor: Šolski center Šentjur

 

 

Deli z drugimi