20. 11. 2013 – Okrogla miza Prehranska varnost je globalni in slovenski izziv, dne 26. 11. 2013

Društvo agrarnih ekonomistov Slovenije vabi v torek, 26. novembra, ob 10.00 uri na zanimivo razpravo v prenovljeno Viteško dvorano Oddelka za zootehniko Biotehniške fakultete, Groblje 3, 1230 Domžale.

Prehranska varnost je eno najpomembnejših vprašanj prihodnosti človeštva, ki tudi v Sloveniji v zadnjih letih pridobiva na pomenu. To se odraža v naraščajočem prizadevanju nosilcev odločanja za povečanje stopnje samooskrbe nacionalnega agroživilskega sistema.
– Kako razumeti slovensko stvarnost in možnosti za doseganje večje prehranske varnosti?
– Ali je problem globalne prehranske varnosti mogoče odpraviti z novim zelenim prebojem, in kako ga zasnovati, da bi dosegli trajnostne rešitve?
– Kaj je naloga kmetijske politike in kakšno vlogo ima pri razvoju agroživilstva ustvarjanje in prenašanje znanja?
 
Odgovore na ta in povezana vprašanja bodo skupaj z nami iskali minister za kmetijstvo in okolje, mag. Dejan Židan, predsednik Evropskega združenja agrarnih ekonomistov, prof. dr. Alan Matthews in ostali ugledni sodelujoči. V razpravi bodo utrjevali pomen iskanja dialoga med nosilci odločanja in znanostjo na področju razvoja agroživilstva, kar je tudi nosilna tema evropskega kongresa agrarnih ekonomistov, ki ga bomo prihodnje leto avgusta gostili v Sloveniji (www.eaae2014.si). Povezava na podrobnejše informacije.

 

Deli z drugimi