Danes praznujemo slovenski dan brez zavržene hrane


  • Datum objave 24.04.2024

Avtor: Sladžan Bacio

Danes praznujemo slovenski dan brez zavržene hrane

  • Datum objave 24.04.2024

Letos že četrto leto obeležujemo slovenski dan brez zavržene hrane.

Vlada RS je 24. april razglasila za slovenski dan brez zavržene hrane. Ob tej priložnosti vas vabimo, da si v preddverju Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (Dunajska cesta 22, Ljubljana) ogledate razstavo plakatov z naslovom »Slovenski dnevi brez zavržene hrane«.

Razstavo štirih natečajev za najboljše plakate ob dnevu brez zavržene hrane, ki so jih izvedli podjetje Lidl, d. o. o., inštitut TAM-TAM in partnerji, je zasnovala naša oblikovalka Alenka Miklavžin. Razstavljeni so plakati, s katerimi ozaveščamo o problematiki zavržene hrane in spodbujamo k pozitivnim spremembam. Plakati so dela različnih mladih oblikovalcev.

Prav tako vas vabimo, da si na naši spletni strani preberete letake o zmanjšanju odpadne hrane, ki so bili pripravljeni v okviru Strategije za manj izgub hrane in odpadne hrane v verigi preskrbe s hrano.

Vsak od nas lahko že z majhnimi dejanji bistveno prispeva k reševanju širše problematike odpadne hrane. V letakih si lahko preberete nekaj osnovnih smernic in napotkov, s pomočjo katerih lahko znatno znižate količino zavržene hrane v svojem gospodinjstvu.

 

Vsak lahko prispeva k boljšemu jutri, zato začnimo pri sebi.

Deli z drugimi