17.
maj
19.
maj
Na osrednji slovenski kulinarični prireditvi s 35-letno tradicijo, ki poteka v Minoritskem samostanu, se med 17. in 19. majem 2024 predstavlja kulinarična ponudba slovenskih kmetij.
V okviru prireditve poteka tudi ocenjevanje najboljših izdelkov, saj jih komisija pod svoj drobnogled vzame tudi več kot tisoč, dobrote pa je na stojnicah mogoče tudi pokusiti.
Program
V okviru festivala se bosta izvedla tudi:
Posvet Slovenska super živila skozi letne čase, 17. 5. 2024 ob 9. uri
Program
- Izzivi za pridelavo in oskrbo s slovenskimi super živili skozi letne čase, Damjan Jerič, KGZS; Zavod Murska Sobota
- Dobrote slovenskih kmetij skozi strokovna senzorična ocenjevanja na poti ponudbe slovenskih super živil, prof. dr. Rajko Vidrih, Biotehniška fakulteta
- Več lokalnih živil in živil iz shem kakovosti v javne zavode, Tadeja Kvas Majer, MKGP
- Razprava
Svečana razglasitev zmagovalca in podelitev priznanj za Najuspešnejše podeželsko območje Slovenije v letu 2023, 17. 5. 2024 ob 11. uri
Organizatorja: MKGP in Društvo za razvoj slovenskega podeželja
Slavnostni nagovor bo imela ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Mateja Čalušić.