Glasovanje na natečaju ARIA 2023 zaključeno, preverite kdo so zmagovalci


  • Datum objave 07.12.2023

Glasovanje na natečaju ARIA 2023 zaključeno, preverite kdo so zmagovalci

  • Datum objave 07.12.2023

Vseh 24 finalistov na slavnostni zaključni prireditvi natečaja ARIA 2023 v Bruslju, foto: Evropska mreža za izvajanje skupne kmetijske politike.

 

Natečaj za navdihujoče projekte v kmetijstvu in na podeželju (ARIA) 2023 nagrajuje projekte, sofinancirane iz SKP, ki krepijo spretnosti v kmetijstvu in na podeželju, z vseživljenjskim učenjem, inovativnostjo in konkurenčnostjo. Letos je natečaj potekal že 5. leto, Slovenija pa je sodelovala tretjič zapored. Na zaključni slovesnosti 4. decembra v Bruslju, so bili razglašeni zmagovalci v posameznih kategorijah.

Strokovnjaki so izbrali 24 projektov v štirih tematskih kategorijah, povezanih s cilji SKP, in glasovanje javnosti je potekalo ves mesec november. Prejeli so več kot 13.000 glasov, kar pomeni, da je bila to najuspešnejša izvedba natečaja doslej!

Med slovesnostjo ARIA 4. decembra v Bruslju in na spletu so predstavniki Evropske komisije razkrili pet zmagovalcev ARIA 2023: štiri tematske zmagovalce (enega na kategorijo), ki jih je izbrala žirija, in zmagovalca glasovanja javnosti.

Iz Slovenije sta se za zmago potegovala kar dva odlična slovenska projekta. To sta projekt Izročilo Brkinov in Krasa (Zavod Dobra pot) in projekt Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah (LAS Srce Slovenije). Med zmagovalce se nista uvrstila, vendar kot je poudaril slavnostni govorec na zaključni prireditvi, Wolfgang Burtscher, generalni direktor DG AGRI, so pravzaprav vsi finalisti zmagovalci.

Preverite zmagovalce in odkrijte ostale finaliste

Deli z drugimi