Pridelovalne prakse pšenice in koruze na vodovarstvenih območjih (VVO)

Pridelovalne prakse pšenice in koruze na vodovarstvenih območjih (VVO)

  • Datum objave 12.05.2022
FileAction
Pridelovalne prakse pšenice in koruze na vodovarstvenih območjih.pdfPrenesi 
  • Verzija
  • Prenosov 80
  • Velikost datoteke 4.72 MB
  • Objavljen 12.05.2022
Opis:

V zgibanki so predstavljene sodobne biološke metode razkuževanja semenskega materiala. V sklopu EIP projekta »VVO - Okoljsko učinkovita pridelava koruze in pšenice na vodovarstvenih območjih« so preizkušali sodobne biološke metode razkuževanja semenskega materiala. Razkuževanje semenskega materiala je namenjeno zatiranju povzročiteljev bolezni, ki se prenašajo s semenom. Na semenskem materialu pšenice in koruze so preizkušali mikroorganizme kot so bakterija bacilus subtilis in mikroelemente (alge Ascophyllum nodosum), ki spodbujajo začetno rast mladih rastlin. Pridelek je bil pri ekoloških tretiranjih večji ali enak kontrolnemu. Po dobljenih rezultatih so prišli do zaključka, da je ekološko tretiranje primerljivo kemičnemu tretiranju.

V zgibanki so predstavljeni rezultati pridelave koruze in pšenice z N-lockom in rezultati mehanskih ukrepov zatiranja plevela.

Več o projektu

 

Ključne besede: rastlinska pridelava, poljedelstvo, zeleni prehod, varovanje okolja, raziskave, evropsko partnerstvo za inovacije / EIP

Deli z drugimi