22. 1. 2014 – Vabilo na konferenco v okviru projekta BIOUŽITEK: Aktualno na področju ekološkega kmetijstva 2014, dne 7. 2. 2014

Inštitut za ekološko kmetijstvo in Katedra za ekološko kmetijstvo, poljščine, vrtnine in okrasne rastline v sodelovanju z Zvezo združenj ekoloških kmetov Slovenije in IKC-Inštitutom za kontrolo in certifikacijo UM vabijo na 7. strokovno konferenco – seminar v okviru projekta BIOUŽITEK: Aktualno na podrocju ekološkega kmetijstva 2014, na kateri bodo sodelovali tudi predstavniki MKO. Konferenca bo v petek, 7. 2. 2014, v prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede (FKBV) Univerze v Mariboru, v gradu Hompoš v Pivoli 10 , Hoče pri Mariboru.

Tematika letošnje konference bo poleg zakonodajnih novosti na nacionalnem in evropskem nivoju tudi umestitev ekološkega kmetijstva v novem Programu razvoja podeželja do 2020 in možnost kombiniranja s kmetijsko okoljskimi in podnebnimi ukrepi. Beljakovinske rastline bodo predstavljene kot temelj za lokalne ekološke proizvode.

Drugi sklop vsebin bo namenjen označevanju ekoloških živil, napakah, ki pri tem nastajajo, pravilih pri uvozu ekoloških živil novostih pri kontroli za zagotavljanje še večjega zaupanja v ekološka živila in predstavitev rezultatov iz prakse v Nemčiji o dokazovanju pristnosti ekoloških in drugih živil z izotopskimi analizami. Predstavljen bo nov standard certificiranja naravne in ekološke kozmetike.

Tretji sklop konference je namenjen sredstvom za nego in krepitev rastlin ter sredstvom za izboljšavo tal in registracijam sredstev za varstvo rastlin dovoljenim za ekološko kmetijstvo. Zaključna okrogla miza bo v tej zvezi skušala odgovoriti na vprašanje »Kako preprečiti diskriminiranost slovenskih ekoloških kmetov v primerjavi z drugimi?«

Več informacij in program bo na spletnih straneh www.biouzitek.si, www.ikc-um.si in www.fk.uni-mb.si. Kotizacije ne bo za vse prijavljene do 5. 2. 2014 na e-mail : aktualno2014@gmail.com ali po faksu: 02 616 11 88. Udeležba na posvetu bo predvidoma priznana kot KOP izobraževanje. Zainteresirani za potrdila prinesite številke KMG-MID!    Organizatorji si pridržujemo pravico do morebitnih sprememb programa!

Za organizacijski odbor:
prof. dr. Martina Bavec,
UM FKBV Inštitut za ekološko kmetijstvo

Vabilo …

Prijava na e-novice

Deli z drugimi