Objavljen sklep o najvišji višini stroškov nakupa opreme, zdravil, sadik in satnic


  • Datum objave 25.04.2023

Avtor: L. Tarfila

Objavljen sklep o najvišji višini stroškov nakupa opreme, zdravil, sadik in satnic

  • Datum objave 25.04.2023

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v Uradnem listu v petek, 21.4.2023, objavilo Sklep o določitvi seznama in najvišje višine priznanih stroškov nakupa čebelarske opreme, zdravil, sadik medonosnih rastlin ter satnic za namen izvajanja intervencij v sektorju čebelarskih proizvodov iz strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027.

S sklepom se določi seznam in najvišjo višino priznanih stroškov nakupa novih sredstev za izvajanje podintervencij iz strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027 za podintervencije:

  • sofinanciranje nakupa čebelarske opreme,
  • zdravil, dovoljenih v ekološkem čebelarstvu,
  • sadik medovitih rastlin, posajenih za čebelarjenje in ne za pridelavo rastlin,
  • sofinanciranje nakupa oziroma izdelave satnic s certifikatom ali analiznim izvidom oziroma poročilom o doseženih temperaturah.

Za posamezno opremo so bile cene pridobljene pri najpogosteje zastopanih ponudnikih čebelarske opreme v Sloveniji, delno tudi v sosednjih državah. Cene so bile zbrane v sodelovanju s posameznimi trgovci. Posebej so se iskale in pridobivale cene tudi za posebno opremo, ki pri ponudnikih čebelarske opreme ni v redni ponudbi oziroma prodaji. Zbirale so se tudi cene, ki jih ponudniki oglašujejo v okviru spletne prodaje čebelarske opreme. V nekaterih podskupinah so se upoštevale tudi cene, pridobljene od večjih trgovcev, ki sicer ne trgujejo s posebno čebelarsko opremo, gre pa za opremo, ki je splošna in jo uporabljajo tudi čebelarji.

Sprejetje sklepa je podlaga za objavo javnih razpisov iz zgoraj navedenih podintervencij. Sklep je dostopen na naslednji povezavi.

Deli z drugimi