5. 8. 2014 – Natečaj »Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?«

Nordijski center Planica, prenovljene terme Čatež, Koča pod Storžičem, štipendija za delo v Hidrii, raziskave na področjih probiotikov in zdravja, Eko-socialna kmetija Korenika, kolesarska pot med Mirnom in Kanalom, energetska sanacija doma za starejše v Mariboru, Čebelarsko – sadjarski učni center, Center odličnosti VESOLJE-SI, številne urejene ribogojnice, naložbe v trajnostni razvoj ribiških območij in ribogojstvo, obnove in izgradnje kmetij, prenos kmetij na mlajšo generacijo, ureditev gozdnih cest, turizem na kmetiji, naložbe v gostinsko-apartmajske objekte, izgradnje rastlinjakov, ohranjanje kulturne krajine, ekološko pridelovanje, postavitev mrež proti toči, nakupi kmetijske mehanizacije, modernizacije polnilnih linij za proizvodnjo trajnih mlečnih izdelkov, naložbe v nove zgradbe in tehnološko opremo – to je le nekaj projektov, ki so v zadnjih letih uspešno kandidirali za sredstva evropske kohezijske politike, politike razvoja podeželja in ribiške politike.

V Sloveniji je bilo v programskem obdobju 2007-2013 sofinanciranih več kot 95.300 projektov, zato želita Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO) opozoriti na številne dobre zgodbe, ki smo jih v Sloveniji ustvarili s pomočjo evropskih sredstev. Oktobra 2014 bosta SVRK in MKO na Kongresnem trgu v Ljubljani organizirala fotografsko razstavo, katere namen ni le informirati javnost, temveč tudi pritegniti k sodelovanju. Slogan »Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj? je spodbuda, da bi ljudje sami našli dobre projekte v svojem okolju in opazili konkretne izboljšave kakovosti svojega življenja. S fotografsko razstavo, ki se bo začela 2. oktobra 2014 in bo trajala do 23. oktobra 2014, bomo obenem povzeli dosedanje izvajanje evropske kohezijske politike, politike razvoja podeželja in ribiške politike v Sloveniji ter napovedali izvajanje omenjenih politik do leta 2020.

Cilj natečaja
Splošna javnost predlaga projekte, ki so jim spremenili življenje oz. prispevali k izboljšanju kakovosti njihovega življenja oz. življenja skupnosti. SVRK in MKO bosta izbrala najboljše predloge, poskrbela za fotografiranje projektov in postavila razstavo fotografij.

Predlogi projektov
Nanašati se morajo na projekte, ki so bili izvedeni v Sloveniji in sofinancirani iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Kohezijskega sklada, Evropskega socialnega sklada, Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in/ali Evropskega sklada za ribištvo. Projekt je lahko sofinanciran iz več skladov hkrati.

Pogoji sodelovanja
Na natečaju lahko sodeluje vsakdo*, ki pošlje predlog projekta, ki je bil sofinanciran z evropskimi sredstvi. SVRK in MKO predloge zbirata med 5. 8. 2014 in 12. 9. 2014 na elektronskem naslovu: info.svrk@gov.si. Ob predlogu je poleg kontaktnih podatkov obvezen pripis:

Nagrade
V okviru natečaja bomo izžrebali tudi nagrade, ki so jih prispevali nekateri prejemniki evropskih sredstev: Terme Dolenjske Toplice podarjajo Vikend oddih za 2 osebi v Hotelu Balnea in celodnevne vstopnice za kopanje v njihovih bazenih v Dolenjskih ali Šmarjeških toplicah, Hoteli Otočec pa vstopnice za pustolovski park na Otočcu, 3-urne vstopnice za kopanje v Vodnem parku Bohinj, Turistično razvojna agencija Autentica izlet za dve osebi, Park vojaške zgodovine Pivka družinsko vstopnico za ogled Parka vojaške zgodovine in notranjosti podmornice in družinsko vstopnico za ogled Muzeja Pivških presihajočih jezer, Občina Ilirska Bistrica – LAS Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom družinsko vstopnico za ogled Gradu Prem. Izžrebani nagrajenci (objavljeni bodo na spletnih straneh www.eu-skladi.si, prp.digistore.si in www.facebook.com/EUSkladi) bodo prejeli tudi druge simbolične nagrade.

*Podrobnejši pogoji in pravila sodelovanja – POVEZAVA.

Več informacij o izvajanju evropske kohezijske politike, politike razvoja podeželja in ribiške politike vam je na voljo na www.eu-skladi.si in prp.digistore.si.

Prijava na e-novice

Deli z drugimi