5. 4. 2020 – Pomen uporabe certificiranega semena

prvi poganjki

Foto natečaj Mreže za podeželje – Franci Medved

 

Uporaba certificiranega semena je ključnega pomena za uspešno pridelavo kmetijskih rastlin in ima veliko prednosti pred uporabo lastnega semena za setev.

 

Certificirano seme ima visoko kalivost, je brez plevelov in ni okuženo z nevarnimi boleznimi in škodljivci, ki se lahko prenašajo s semeni. Certificirano seme je sortno pristno in sortno čisto, kar zagotavljajo postopki certificiranja semena, ki temeljijo na strokovno utemeljenih in na mednarodni ravni sprejetih certifikacijskih shemah (OECD) in pravilih laboratorijskega testiranja (ISTA).

Samo z uporabo certificiranega semena si bomo zagotovili zdrav, kakovosten in visok pridelek, hkrati pa bomo s tem spodbujali tudi domače semenarstvo ter ohranjali slovenske genske vire, ki so naše neizmerno bogastvo.

V zloženki Pomen uporabe certificiranega semena si lahko med drugim preberete več o:

°°°

Kljub kriznim razmeram povezanimi s širjenjem virusa COVID-19, dobavitelji semena zagotavljajo, da je certificiranih semen dovolj na voljo, tako domačih kot tujih, za profesionalne pridelovalce in vrtičkarje. Zagotovite si torej kakovostno certificirano seme in sadike za setev, da bo vaš pridelek zdrav in obilen.

 

Pomen Uporabe Certificiranih Semen PRP program razvoja podezelja po straneh 1

 

Prijava na e-novice

Deli z drugimi