4. 9. 2020 – Tri dobre zgodbe povezovanja iz tujine za boljše kmetovanje

Pripravili smo izbor treh objav iz letošnjega leta, ki obravnavajo različne tematike in pristope s področja kmetijskega gospodarstva, vsem pa je skupno ciljno reševanje izzivov in razširjanje znanja.

Prvi članek z naslovom »Demonstracijske aktivnosti na kmetijah 2.0« povzema dognanja, pridobljena v okviru projekta FarmDemo, ki je nastal kot rezultat tesnega sodelovanja 3 evropskih projektov v okviru Obzorja 2020 (Horizon 2020). Pri tem so ključno orodje demonstracije na kmetijah, ki preko sodelovanja spodbujajo širjenje znanja in privzem inovacij. Le-to predstavlja pomemben del koncepta EIP-AGRI, zato smo povezano vsebino tudi priključili objavama iz neposrednega področja EIP-AGRI.

Končno poročilo fokusne skupine EIP-AGRI »Škodljivci in bolezni oljk« prinaša odgovore na vprašanje, kako lahko povečamo trajnost gojenja oljk ob upoštevanju tveganj, ki jih prinašajo škodljivci in bolezni, tudi v povezavi s trenutnimi podnebnimi spremembami.

Zapis na blogu EIP-AGRI irske nacionalne mreže za podeželje z naslovom »Povečanje sistemov ekološke pridelave (MOPS)« pa opisuje načine izboljšanja učinkovitosti kmetijskih gospodarstev za potrebe naraščajočega povpraševanja po ekološko pridelanem sadju in zelenjavi na Irskem. Zanimiva tematika za vse pridelovalce sadja in zelenjave, rezultati so med drugim predstavljeni v kratkih predstavitvenih videih.

Več informacij vam je na voljo v posameznih objavah v priloženih spletnih povezavah spodaj:

 

Povezava na članek o demonstracijskih aktivnostih na kmetijah

Povezava na končno poročilo fokusne skupine »Škodljivci in bolezni oljk«

Povezava na blog zapis »Povečanje sistemov ekološke pridelave (MOPS)« 

Prijava na e-novice

Deli z drugimi