30. 9. 2020 – Rejci drobnice odpirajo svoja vrata – v soboto, 3. oktobra 2020, od 11. do 17. ure

 

Dan odp vrat drobnice logo

 

Zveza društev rejcev drobnice Slovenije vabi na dan odprtih vrat rejcev drobnice, ki bo potekal na posameznih kmetijah, kjer bodo obiskovalcem poleg svojega dela predstavili rejo drobnice, kmetovanje in pomen pridelave hrane ter ohranjanja obdelanega in poseljenega podeželja.

Slovenija je s svojimi zelenimi površinami in hribovitim svetom pravi raj za rejo drobnice. Te skromne živali, ki so bile v nekem obdobju naše preteklosti odrinjene na rob, zadnja leta ponovno oživljajo nekdaj zapuščene pašnike. Proizvodi, ki jih dajejo pašne živali, so tudi v Sloveniji čedalje bolj cenjeni. Zato je pomembno, da vemo, kje in kako je prirejena in pridelana hrana, ki jo uživamo.

Obiskovalci boste imeli priložnost za nakup domačih pridelkov in izdelkov iz mesa ter mleka in volne.

Seznam kmetij, ki bodo svoja vrata odprle obiskovalcem, je objavljen na spletni strani www.drobnica.si.

 

O Zvezi društev rejcev drobnice Slovenije

Zveza društev rejcev drobnice Slovenije je priznana rejska organizacija pri reji drobnice v Sloveniji. Je stanovska organizacija, ki v svojih vrstah združuje rejce ovc in koz in jim pomaga pri njihovem delu. V zvezo je včlanjenih enaindvajset društev rejcev drobnice iz cele Slovenije, ki štejejo od štirideset do več kot dvesto članov.

 

Varnost obiskovalcev z vidika preprečevanja širjenja virusa COVID-19

Rejci bodo poskrbeli za varnost obiskovalcev z vidika preprečevanja širjenja virusa COVID-19. Vse kmetije, ki sodijo v sklop turistično-gostinskih dejavnosti morajo slediti higienskim priporočilom pri izvajanju turistično-gostinske dejavnosti za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2, kot jih je podal Nacionalni inštitut za javno zdravje. Pomembno pa je tudi, da tako organizatorji kot obiskovalci upoštevajo priporočila:

1. Ohranimo razdaljo
2. Ohranimo čiste roke
3. Skrbimo za higieno kihanja in kašlja
4. Ne dotikamo se obraza (oči, nosu in ust) z nečistimi/neumitimi rokami
5. Ostanimo doma, če imamo znake akutne okužbe dihal
6. Uporaba mask
Za program in varnost obiskovalcev so odgovorne kmetije.

Vljudno vabljeni!

Dogodek podpira Mreža za podeželje, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Seznam kmetij

Vabilo

Prijava na e-novice

Deli z drugimi