30. 3. 2021 – Znani so zmagovalci Natečaja podeželskih navdihujočih nagrad 2021

utrinek iz prenosa spletne razglasitve

Na fotografiji utrinek iz prenosa spletne prireditve ob podelitvi nagrad | Foto: ENRD

 

V četrtek, 25. 3. 2021, je potekala spletna razglasitev zmagovalcev Natečaja podeželskih navdihujočih nagrad 2021 (Rural Inspiration Awards 2021). Zmagovalce je razglasil evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja, g. Janusz Wojciechowski. Med finalisti je bila tudi Slovenija.

Zaradi nevarnosti širjenja okužbe s COVID-19 je svečana razglasitev rezultatov natečaja Evropske komisije in Evropske mreže za razvoj podeželja potekala v živo preko spleta. Komisar, Janusz Wojciechowski, je poudaril kvaliteto projektov vseh sodelujočih in dodal, da so vsi lahko ponosni, ne glede na uvrstitev, saj s svojim delom prispevajo k razvoju podeželja in so dokaz, kaj vse se lahko naredi.

Natečaj podeželskih navdihujočih nagrad 2021 je bil letos sestavljen iz petih kategorij, pri čemer je zmagovalce prvih štirih kategorij izbrala komisija, v peti kategoriji pa je zmagal tisti, ki je v spletnem glasovanju prejel največ glasov.

Na natečaj je prispelo 125 prijav projektov iz držav članic in med njimi je komisija izbrala 20 finalistov, med njimi je bila tudi Slovenija. Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) je bil s projektom Obnova v naravnih ujmah poškodovanega gozda in izboljšanje sposobnosti gozdov za preživetje uvrščen v kategorijo Zelena prihodnost (Green Futures).

 

Komisar razglasi nagrado

Na fotografiji evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja, Janusz Wojciechowski, tik pred razglasitvijo zmagovalca | Foto: ENRD

 

Spoznajte zmagovalce letošnjega natečaja po kategorijah:

Zelena prihodnost (Green Futures)

Digitalna prihodnost (Digital Futures)

Odporna prihodnost (Resilient Futures)

Socialno vključujoča prihodnost (Socially Inclusive Futures):

Najbolj priljubljena praksa (Popular Vote):

 

Namen natečaja je povečanje prepoznavnosti politike razvoja podeželja in prispevka Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) k dolgoročni viziji podeželja ter spodbuditi izmenjavo znanja in mreženje med zainteresiranimi deležniki na podeželju.

 

Videoposnetek spletne razglasitve zmagovalcev
Novica o slovenskem finalistu na Natečaju podeželskih navdihujočih nagrad 2021
Povezava na domačo spletno stran natečaja (Rural Inspiration Awards 2021) z opisi 20 finalistov

 

Logotip RIA 21

 

***

Želite biti obveščeni o novostih? Naročite se na e-novice! 

 

 

Prijava na e-novice

Deli z drugimi