28. 4. 2014 – Rezultati delavnic na temo ukrepa sodelovanje – člen 35

logo eu-eksrpV mesecu februarju 2014 so bile na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje izvedene tri delavnice na temo ukrepa »Sodelovanje«, ki se bo izvajal v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Delavnice so bile namenjene sami predstavitvi ukrepa in pregledu interesa po izvajanju projektov sodelovanja in opredelitvi vsebinskih problematik, na katere bi se tovrstni projekti nanašali.

 

Na delavnicah so bila obravnavana in opredeljena vsebinska prednostna področja projektov sodelovanja v okviru tematskih sklopov:
•    Okolje in podnebne spremembe,
•    Kratke dobavne verige, lokalni trgi in promocijske dejavnosti,
•    Diverzifikacija kmetijskih dejavnosti.

Predstavljene so bile novosti s področja ukrepa ter dogovorjene nekatere tehnične in izvedbene podrobnosti. Med diskusijo na delavnicah so bile odprte različne teme in vprašanja, na katere se je skušalo najti ustrezne odgovore in rešitve. Nekatera vprašanja so bila zastavljena namensko, s strani predstavnikov Organa upravljanja, z namenom pridobiti predloge in stališča s strani deležnikov ter preko tega priti do usklajenih pogojev ter meril, ki bodo kasneje predstavljali del izvedbenih pravil ukrepa.

Ukrep »Sodelovanje« v tej obliki predstavlja nov ukrep politike razvoja podeželja, tako na EU, kot tudi na nacionalnem nivoju. Iz tega razloga so bile delavnice namenjene sami predstavitvi in promociji ukrepa, z namenom informiranja deležnikov in spodbujanja njihove kreativnosti, kot tudi pregledu interesa po izvajanju projektov sodelovanja in opredelitvi vsebinskih problematik, na katere bi se tovrstni projekti nanašali.

Rezultati delavnic so na voljo tukaj.

Ostala gradiva z delavnice.

Prijava na e-novice

Deli z drugimi