24. 9. 2014 – Vabilo na otvoritev razstave

Lepo vabljeni na otvoritev fotografske razstave v okviru natečaja »Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?«, ki bo v četrtek, 2. 10. 2014, ob 17. uri, na Kongresnem trgu v Ljubljani.

V Sloveniji je bilo v programskem obdobju 2007-2013 sofinanciranih več kot 95.300 projektov, zato želimo opozoriti na številne dobre zgodbe, ki smo jih v Sloveniji ustvarili s pomočjo evropskih sredstev (iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Kohezijskega sklada, Evropskega socialnega sklada, Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in/ali Evropskega sklada za ribištvo). V zvezi s tem je bil izveden natečaj »Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?«. Natečaj sta izvedla Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Več informacij na povezavi: https://www.program-podezelja.si/sl/22-vsebina-prp-2014-2020/235-5-8-2014-natecaj-kaj-pa-je-bilo-z-evropskim-denarjem-narejeno-zate-za-tvoj-kraj.

Splošna javnost je predlagala projekte, ki so jim spremenili življenje oz. prispevali k izboljšanju kakovosti njihovega življenja oz. življenja skupnosti. Prejeli smo 81 predlogov, z žrebanjem pa izbrali 26. Na Kongresnem trgu je z namenom predstavitve nekaterih projektov, ki so bili sofinancirani z evropskimi sredstvi in preko katerih bi pokazali kaj vse dobrega je bilo v Sloveniji narejeno s pomočjo evropskih sredstev v zadnjih 7 letih, organizirana fotografska razstava. Fotografije bodo razstavljene na Kongresnem trgu v Ljubljani med 2. in 23. oktobrom 2014. Za razstavljen projekt, ki ga boste prepoznali kot najboljšega, boste lahko tudi glasovali in se potegovali za nagrade.

Vsem, ki so posredovali predloge projektov se zahvaljujemo, ostale pa vabimo k glasovanju od 2. 10. 2014 na spletni strani www.eu-skladi.si. Tako si lahko prislužite lepe nagrade.

Vljudno vas vabimo, da se nam 2.10.2014 ob 17.00 pridružite na otvoritvi fotografske razstave na Kongresnem trgu, kjer bo potekal zanimiv program z žrebanjem nagrad. Program bo povezoval znani komik Pižama. Seveda pa bomo poskrbeli tudi za kulinarične in kulturne užitke.

Prijava na e-novice

Deli z drugimi