24. 8. 2017 – Program razvoja podeželja na sejmu AGRA z nagradno igro »kolo sreče« ter predstavitvami mladih prevzemnikov

Program razvoja podeželja se tudi letos predstavlja na 55. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, ki bo potekal od 26. 8. do 31. 8. 2017.

Na razstavnem prostoru v hali A bo v sodelovanju z Zavodom RS za varstvo narave, Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije ter Biotehniško fakulteto potekala nagradna igra »kolo sreče«, preko katere bo predstavljen pomen travniških sadovnjakov ter ukrepi PRP za njihovo ohranitev. Posebna pozornost bo namenjena tudi predstavitvi ark kmetij in ark središč, ki so namenjena združevanju dejavnosti kmetovanja in ohranjanja slovenskih avtohtonih pasem domačih živali. Preko vonja, izgleda in zanimivih ugank boste lahko spoznavali tudi zelišča.

Vsak dan se bodo na razstavnem prostoru MKGP predstavljali tudi mladi prevzemniki PRP 2014–2020 z inovativnimi izdelki. Poskusili in kupili boste lahko domače pridelke in dobrote, kot so olja, moka, med, sadni in zelenjavni sokovi, čili in drobno pecivo ter z mladimi izmenjali dobre izkušnje pri delu na kmetiji.

V sredo, 30. 8. 2017 organiziramo delavnico z naslovom Kako pospešiti prenos znanja in inovacij v kmetijsko prakso?, ki se dotika ene izmed šestih zelo pomembnih prednostnih nalog PRP 2014-2020.

Lepo vabljeni!

Prijava na e-novice

Deli z drugimi