23. 9. 2019 – 5. Slovenski podeželski parlament

»Podeželski parlamenti prispevajo k participativni demokraciji«

Vabimo vas na 5. Slovenski podeželski parlament, ki bo tokrat zasedal v Halozah 8. in 9. oktobra 2019. Dogodek soorganiziramo Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na pobudo Društva za razvoj slovenskega podeželja skupaj partnerji Mreže za podeželje.

Okrog 250 udeležencev iz Slovenije in drugih evropskih držav se bo zbralo 8. in 9. oktobra 2019 v Halozah. Ob udeležbi priznanih gostov in strokovnjakov boste udeleženci razpravljali o izzivih kmetijstva in podeželja. Razdeljeni v devet delovnih skupin, ki bodo zasedale razpršene po slikovitih Halozah, bomo iskali rešitve za novo programsko obdobje 2021–2027. Glavna tema razprav bo Skupna kmetijska politika (SKP) po letu 2020, ki pomembno sooblikuje slovensko podeželje. Nahajamo se v pomembnem obdobju sooblikovanja tako evropske kot slovenske kmetijske politike. Slovenski podeželski parlament pa je odlična platforma za vključitev vseh zainteresiranih v aktualno razpravo. Ob udeležbi priznanih gostov in strokovnjakov bomo tako lahko razpravljali o izzivih kmetijstva in podeželja.

V okviru dogodka bo izvedena tudi slovesna razglasitev slovenskega predstavnika za Evropsko nagrado za razvoj podeželja za leto 2020 in razglasitev inovativnega novega pristopnika za leto 2018.

Prijave na dogodek se zbirajo do vključno 2. oktobra 2019 oz. do zapolnitve razpoložljivih mest. Kotizacije za dogodek ni.

 

Vabilo, program in podrobnejše informacije

 

Prijava na e-novice

Deli z drugimi