2. 7. 2020 – Ministrstvo vabi k sodelovanju na Dnevih odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov

 

Dnevi odprtih vrat logo

 

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabi k sodelovanju na Dnevih odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov, ki se bodo odvijali zadnji teden avgusta.

Vsi se vedno bolj zavedamo pomena lokalne pridelave hrane, ohranjanja podeželske krajine, preživljanja aktivnega prostega časa in dopustov na podeželju, za kar ste v prvi vrsti zaslužni vsi vi, ki se ukvarjate s kmetijstvom in s pridelavo oziroma predelavo slovenske hrane. Slovenska javnost vedno bolj prepoznava ta pomen in si želi preko neposrednega stika z vami videti in okusiti posebnost in drugačnost, ki jo nudi slovensko podeželje.

Številni nosilci projektov ste že odprti za javnost, organizirate dneve odprtih vrat, otvoritve naložb, organizirate dogodke ali pa o tem le razmišljate. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vas želi pri tem podpreti s skupno kampanjo, ki bi jo organizirali kot teden odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov med 22. in 30. avgustom 2020.

Ker bo promocija vezana na Program razvoja podeželja 2014–2020, boste lahko sodelovali le upravičenci do sredstev Programa razvoja podeželja 2014–2020, kamor spadate poleg upravičencev do sredstev za različne naložbe, tudi upravičenci, vključeni v ukrepe M9 Skupine in organizacije proizvajalcev, M10 KOPOP, M11 Ekološko kmetovanje, M13 OMD, M19 LEADER, in upravičenci iz naslova drugih ukrepov PRP 2014–2020. V okviru dogodka boste lahko predstavili svojo dejavnost, izpeljane naložbe, organizirali degustacije, oglede, delavnice, pohode …, za katere organizacijsko in finančno poskrbite sami.

MKGP bo v okviru Mreže za podeželje poskrbel za medijsko promocijo. Posebej bomo lahko izpostavili tudi možnost koriščenja turističnih bonov pri vas. Kampanja se bo financirala preko Mreže za podeželje (tehnična pomoč PRP 2014–2020).

Zainteresirani se prijavite tako, da izpolnite obrazec in ga pošljete na elektronski naslov mreza-podezelje.mkgp@gov.si.  PRIJAVE ZBIRAMO DO PONEDELJKA, 10. 8. 2020.

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo na MKGP – Mreža za podeželje: Matej Štepec, matej.stepec@gov.si, 01/478 9136 in Nina Tomec, nina.tomec@gov.si, 01/478 9084.

*     *     *

Glede na priporočila NIJZ je potrebno na dogodku upoštevati:

– varnostno razdaljo, razkuževanje, uporabo zaščitne maske v zaprtih prostorih, čim manj zadrževanja v zaprtih prostorih, čim manj stikov …

– dovoljeno je zbiranje do 10 ljudi oz. do 50 ljudi, če kmetija oz. nosilec projekta, ki organizira zbiranje, vodi seznam prisotnih ljudi

– posamezni dogodek je v organizaciji posamezne kmetije oz. nosilca projekta, zato tudi nosi vso odgovornost glede upostevanja priporočil NIJZ. MKGP za morebitna odstopanja od smernic ne prevzema odgovornosti.

 

 Obrazec za prijavo projekta

Soglasje za uporabo fotografij

Prijava na e-novice

Deli z drugimi