2. 10. 2019 – »Varna paša« – spletna stran o pomenu in načinih varovanja premoženja

V okviru projekta LIFE DINALP BEAR so na Zavodu za gozdove Slovenije oblikovali spletno stran “Varna paša” (https://www.varna-pasa.si/). Namen strani je ozaveščanje o zavarovanih živalskih vrstah, ki lahko na človekovem premoženju povzročajo škodo, o interakcijah med človekom in zavarovanimi vrstami, predvsem pa o načinih in pomenu zaščite človekovega premoženja pred škodami, ki jih povzročajo velike zveri. Opisani so vsi glavni ukrepi za preprečevanje škod in njihova uporaba. Portal vsebuje tudi opis postopka prijave škodnega dogodka in informacijo o sofinanciranju ukrepov za preprečevanja nastanka škode s strani Agencije RS za okolje (ARSO).

Na spletni strani najdete tudi predstavitev učinkovitih praks preprečevanja zahajanja medvedov v naselja in nasvete, kako se vesti ob srečanju z medvedi.

Vse, ki želite primerno zavarovati svoje premoženje ali ste že utrpeli škodo po zavarovanih prostoživečih vrstah, vabimo k ogledu strani “Varna paša”, kjer boste našli veliko koristnih informacij.

Če potrebujete dodatne informacije, nasvet ali želite deliti svojo izkušnjo, je na voljo kontaktni obrazec, ki vas poveže s strokovnimi sodelavci Zavoda za gozdove Slovenije.

Želimo vam varno pašo!

 

SPLETNA STRAN Varna pasa

 

Ključne besede: paša, drobnica, zveri, paša, pašništvo, škoda, Zavod za gozdove Slovenije

Prijava na e-novice

Deli z drugimi