17. 11. 2016 – Podaljšanje obdobja gnojenja s tekočimi organskimi gnojili

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je izdalo dovoljenje za podaljšanje obdobja gnojenja s tekočimi organskimi gnojili do 15. decembra 2016.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je pri Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vložila pobudo za podaljšanje obdobja gnojenja s tekočimi organskimi gnojili zaradi obilnega deževja v oktobru in novembru 2016. 

Obilne padavine in razmočenost tal v drugi polovici oktobra in prvi polovici novembra so onemogočile razvoz tekočih organskih gnojil na kmetijske površine, zato kmetje do zakonsko določenega obdobja prepovedi razvoza tekočih živinskih gnojil niso uspeli razvoziti vseh potrebnih količin, da jim bodo skladiščne kapacitete potem zadostovale za obdobje prepovedi razvoza. Na podlagi pobude in v skladu s petim odstavkom 8. člena Uredbe o varstvu voda pred onesnaževanjem z nitrati iz kmetijskih virov, je minister, pristojen za kmetijstvo, izdal dovoljenje (povezava na datoteko) za podaljšanje obdobja gnojenja s tekočimi organskimi gnojili s katerim se obdobje gnojenja s tekočimi organskimi gnojili podaljša do 15. 12. 2016.

Prijava na e-novice

Deli z drugimi