12. 7. 2017 – Objavljene ključne informacije in odgovori za lažjo prijavo na javna razpisa v okviru ukrepa Sodelovanje

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo ključne informacije in odgovore na vprašanja za lažje razumevanje obeh javnih razpisov s področja razvoja lokalnih trgov in kratkih dobavnih verig ter diverzifikacije dejavnosti na kmetiji, ki so objavljeni v okviru ukrepa Sodelovanje, ki sta bila objavljena 2. junija 2017.

Pripravljena sta dva dokumenta za razumevanje obeh aktualnih javnih razpisov ukrepa 16 – Sodelovanje. Ključne informacije o podukrepu 16.4 in njegovem 1. javnem razpisu, ki je namenjen spodbujanju lokalnih trgov in kratkih dobavnih verig, ter Ključne informacije o podukrepu 16.9 in njegovem 1. javnem razpisu, ki je namenjen spodbujanju diverzifikacije dejavnosti na kmetiji. Ključne informacije so pravzaprav informativni pripomoček, s pomočjo katerega ministrstvo na poljuden način razlaga vsebino javnih razpisov.

Skupaj z omenjenimi informacijami, ki potencialnim vlagateljem omogočajo hiter, enostavnejši vpogled v določila javnih razpisov, je ministrstvo objavilo tudi odgovore na vsa doslej prispela vprašanja zainteresirane javnosti, ki so jih zainteresirani postavili v času od datuma odprtja javnega razpisa, tj. 26. 6. 2017 dalje. Na ta način vlagatelji dobivajo širok nabor informacij tudi o najbolj zapletenih vprašanjih, ki se pojavljajo pri snovanju projektov in pri izpolnjevanju vloge v elektronski aplikaciji Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Ključne informacije o podukrepu 16.4 in javnega razpisa (.docx)

Odgovori na vprašanja glede podukrepa 16.4 in javnega razpisa (.docx)

Povezava na javni razpis iz naslova podukrepa 16.4 – Podpora za horizontalno in vertikalno sodelovanje med udeleženci v dobavni verigi za vzpostavitev in razvoj kratkih dobavnih verig in lokalnih trgov ter za promocijske dejavnosti na lokalni ravni

 

Ključne informacije o podukrepu 16.9 in javnega razpisa (.docx)

Odgovori na vprašanja glede podukrepa 16.9 in javnega razpisa (.docx)

Povezava na javni razpis iz naslova podukrepa 16.9 – Podpora za diverzifikacijo kmetijskih dejavnosti v dejavnosti v zvezi z zdravstvenim varstvom, socialnim vključevanjem, kmetijstvom, ki ga podpira skupnost, ter izobraževanjem o okolju in hrani

 

 

Prijava na e-novice

Deli z drugimi