11. 7. 2017 – Podeželski parlament prispeva k participativni demokraciji – najava 4. slovenskega podeželskega parlamenta

 

Spp4LOGO horizontal

Na pobudo Društva za razvoj slovenskega podeželja organizirajo partnerji Mreže za podeželje 4. Slovenski podeželski parlament.

Okoli 300 predstavnikov slovenskega in evropskega podeželja se bo zbralo 21. in 22. septembra 2017 predvidoma v Novem mestu ali bližnji okolici. V prisotnosti vidnih predstavnikov strokovne in politične javnosti bodo razpravljali o aktualnih izzivih slovenskega podeželja s poudarkom na lokalnih ekonomijah. V desetih vsebinskih sklopih bodo iskali možnosti sobivanja podeželja in kmetijstva. Strokovno podporo programu nudijo Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Zadružna zveza Slovenije, GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij in Zveza podeželske mladine Slovenije ob finančni podpori Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in programa Europe for Citizens. Prijave za udeležbo bodo organizatorji zbirali od 1. avgusta do 10. septembra.

Več o vsebini in povezavo za prijavo najdete na spletnih straneh www.program-podezelja.si in www.drustvo-podezelje.si.

Prijava na e-novice

Deli z drugimi