11. 3. 2020 – Oddane prijave na natečaj Evropske komisije o primerih dobrih praks s področja biogospodarstva in podnebnih sprememb Rural Inspiration Awards 2020

 

Evropska mreža za razvoj podeželja (ENRD), ki deluje v okviru Evropske komisije, je pred kratkim razpisala evropski natečaj »Rural Inspiration Awards«, preveden kot »Nagrade s podeželja za navdih«. K sodelovanju so povabljene vse nacionalne mreže za podeželje v Evropski uniji, z nalogo da iz svoje države nominirajo najbolj zanimive in inovativne primere, sofinancirane iz  Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Letošnje teme odražajo cilje slovenske kmetijske politike, ki si med drugim prizadeva okrepiti biogospodarstvo in boj oziroma prilagajanje na podnebne spremembe ter izmenjavo znanja in povezovanje.

 

 logotip_rural_inspiration_awards

Video z napovednikom: KLIK

Natečaj je prvič potekal lansko leto 2019 in se je izkazal kot odlična priložnost, da se preko nagrad sodelujočim kmetijam poveča  prepoznavnost Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, njegovih učinkov na razvoj podeželja ter možnost za prenos vzpostavljenih praks na druga območja.

Na povezavi si lahko ogledate lanskoletne kategorije ter finaliste in zmagovalce.

 

Nagrade letošnjega natečaja so razpisane v tri kategorije:  

 

Pogoj za sodelovanje je, da so prijavljeni projekti /aktivnosti sofinancirani iz Programa razvoja podeželja 2014–2020.  Iz vsake države članice je Mreža za podeželje lahko prijavila največ šest projektov. Letošnji projekti, ki jih je predlagala slovenska Mreža za podeželje, so: Hiša vin Kokol, Grily Naturae – kmetija Osterc, Kmetija Medved, Biodinamična kmetija Černelič in Kmetija Ostanek.

Strokovna žirija bo za vsako od treh kategorij izbrala po enega zmagovalca, četrti zmagovalec pa bo izbran na podlagi vašega spletnega glasovanja. Nagrade bodo podeljene predvidoma junija 2020.

Natečaj je edinstvena priložnost za promocijo izvedenih projektov, ki podpirajo razvoj podeželja, in ponujajo možnost prenosa znanja še na druga območja tako širom države kot tudi Evropske unije.

V prihodnjih dneh vam bomo predstavili vsakega slovenskega kandidata posebej, v bližnji prihodnosti pa vas bomo tudi obvestili o pričetku spletnega glasovanja, kjer boste lahko izbrali svoj najljubši projekt in zanj glasovali!

 

Spremljajte spletno stran: www.program-podezelja.si

 

 

Prijava na e-novice

Deli z drugimi