10. 11. 2014 – Predhodno usposabljanje za vključitev v ukrep kmetijsko okoljsko podnebnih plačil iz Programa razvoja podeželja 2014-2020

Vsak, ki se namerava vključiti v ukrep kmetijsko okoljsko podnebnih plačil iz Programa razvoja podeželja 2014-2020 (ukrep KOPOP) mora obvezno opraviti predhodno usposabljanje v obsegu 6 ur. Predhodna usposabljanja bodo potekala na območnih kmetijsko gozdarskih zavodih, na usposabljanje pa se je potrebno predhodno prijaviti.

Z letom 2015 se bo začel izvajati nov koncept ukrepa KOPOP. Vsak, ki se namerava vključiti v ta ukrep, mora obvezno opraviti predhodno usposabljanje v obsegu 6 ur. Namen teh usposabljanj je, da bodo udeleženci spoznali in razumeli namen ukrepa KOPOP in posameznih zahtev, ki so zasnovane tako, da pripomorejo k zmanjševanju vplivov kmetijstva na okolje, prispevajo k ohranjanju biotske raznovrstnosti in krajine ter blaženju in prilagajanju na podnebne spremembe, istočasno pa zagotavljajo tudi izvajanje družbeno pomembnih storitev in neblagovnih javnih dobrin.

Predhodna usposabljanja bodo potekala na območnih kmetijsko gozdarskih zavodih, na usposabljanje pa se je potrebno predhodno prijaviti.

Teme predavanj so:

Termini izvedbe predhodnih usposabljanj so naslednji:

Več informacij je na spletni strani KGZS.

Prijava na e-novice

Deli z drugimi