10. 10. 2017 – Predstavitve Evropskega inovacijskega partnerstva za produktivnost in trajnost na področju kmetijstva, živilstva in gozdarstva

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije bo v mesecu oktobru v sodelovanju s Kmetijsko gozdarsko zbornico in posameznimi območnimi kmetijsko-gozdarskimi zavodi po celotni Sloveniji izvedlo več predstavitev, na katerih bo podrobno predstavljeno:

Pristop EIP AGRI je povsem nov pristop, uveden leta 2014, katerega cilj je premostiti vrzel pri prenosu inovacij in znanja v kmetijsko prakso. Ključne pri tem so operativne skupine EIP, ki jih sestavljajo kmetje, raziskovalci, svetovalci in drugi akterji na podeželju. Namen operativnih skupin EIP je, da prepoznajo praktične izzive, s katerim se kmetje srečujejo v praksi, pripravijo projekt EIP, v katerem opredelijo pot do praktičnih rešitev in način prenosa znanja. Zelo pomembno pri tem je, da ima v teh operativnih skupina EIP osrednjo in aktivno vlogo prav kmetijsko gospodarstvo.

Omenjene predstavitve so del številnih aktivnosti, ki jih v jesenskem obdobju izvaja MKGP, s ciljem pravočasnega informiranja vseh deležnikov, zlasti pa kmetov, glede priložnosti, ki jih ponuja EIP-AGRI ter ukrep Sodelovanje PRP 2014–2020.

Ukrep Sodelovanje ponuja vir financiranja za projekte EIP, zato je ključno, da so vsi deležniki pravočasno obveščeni o ključnih pogojih za vzpostavitev operativnih skupin EIP in za financiranje projektov EIP.

Vabljeni!

 

Seznam terminov in lokacij predstavitev…

 

Prijava na e-novice

Deli z drugimi