Zaključek in razultati pilotnega projekta Na kmetijo!


  • Datum objave 02.11.2021

Obisk ekološke kmetije Matk v Logarski dolini; Vir fotografije: Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje

Zaključek in razultati pilotnega projekta Na kmetijo!

  • Datum objave 02.11.2021

Partnerstvo pilotnega projekta Na kmetijo! je 28. oktobra 2021 izvedlo spletno zaključno usposabljanje za kmetije in ostale zainteresirane. Sodelovali so Andrejka Krt iz Kmetijsko gozdarske zbornice, Peter Prezelj – ustanovitelj gospodinske skupnosti starejših v Davči ter prof. Jože Ramovš, Alen Sajtl in Alenka Ogrin iz Inštituta Antona Trstenjaka za gerontologijo, ki je vodilni partner tega projekta.

V projektu so partnerske kmetije skupaj s skupinami starejših raziskovali možnosti bivanja starejših kot dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Predstavili so tudi zaključno publikacijo Na kmetijo! priročnik za bivanje starejših na kmetiji. Priročnik je bil napisan v okviru pilotnega projekta Na kmetijo!, ki je bil sofinanciran v okviru Programa za razvoj podeželja 2014-2020, podukrepa 16.9 Podpora za diverzifikacijo kmetijskih dejavnosti v zvezi z zdravstvenim varstvom, socialnim vključevanjem, kmetijstvom, ki ga podpira skupnost ter izobraževanjem o okolju in hrani.

Posnetek zaključnega usposabljanja

Več o projektu

 

Deli z drugimi