- Datum objave 02.02.2023


Priprava in okušanje hrane, avtor aletia/depositphotos.com
Gradiva s področja senzoričnih ocen izdelkov
- Datum objave 02.02.2023
Na voljo so gradiva, ki so bila pripravljena v okviru izvedbe javnega naročila št. 430-10/2022, namenjenega podukrepu Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020, demonstracijski projekti – primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelava živil na kmetijah, sklop C – živilska tehnologija. Gradiva je pripravila Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije skupaj s Kmetijsko gozdarskimi zavodi Celje, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto in Ptuj.
Clij in namen izvedbe demonstracijskih projektov v različnih kmetijskih panogah je ponuditi kar največ informacij in novih znanj s področja primarne kmetijske proizvodnje, ohranjanje dobrega počutja živali oz. preprečevanja izgub zaradi slabega počutja rejnih živali. Z znanjem, pridobljenim na teh demonstracijah bodo kmetijska gospodarstva lažje ali učinkoviteje prispevala k izboljšani gospodarski kot tudi okoljevarstveni učinkovitosti.
Senzorična ocena mlevskih izdelkov
Senzorična ocena mlečnih izdelkov
Senzorična ocena mesnih izdelkov
Senzorična ocena sadnih in zelenjavnih izdelkov
Ključne besede: živilska tehnologija, mlečni izdelki, mlevski izdelki, sadje, zelenjava, senzorična ocena