31. 8. 2020 – Objavljen članek o demonstracijskih aktivnostih na kmetijah

EIP Bidovec

 

V letošnji izdaji reviji Rural Connections Evropske mreže za razvoj podeželja je bil objavljen članek Demonstracijske aktivnosti na kmetijah 2.0, ki opisuje projekt FarmDemo z novimi spletnimi orodji in ga povzemamo v nadaljevanju.

Članek povzema dognanja, pridobljena v okviru projekta FarmDemo, ki je nastal kot rezultat tesnega sodelovanja 3 evropskih projektov v okviru Obzorja 2020 (Horizon 2020). Pri tem so ključno orodje demonstracije na kmetijah, ki preko sodelovanja spodbujajo širjenje znanja in privzem inovacij, to pa predstavlja pomemben del koncepta EIP-AGRI, zato smo povezano vsebino tudi objavili v sklopu področja EIP-AGRI.

Demonstracijske aktivnosti na kmetijah predstavljajo pomemben vir informacij za kmete, saj so ključne za izmenjavo znanja in uvedbo novih tehnologij.

Demonstracije so se izkazale za zelo učinkovit način prenosa znanja, žal pa je zbranih malo informacij o njihovem številu, metodah, učinkovitosti in vključevanju.

V ta namen so se znotraj projekta Obzorje 2020 (Horizon 2020) združili trije projekti o demonstracijah na kmetijah (AgriDemo-F2F, PLAID in NEFERTITI) in nastal je projekt FarmDemo z novimi spletnimi orodji:

 

Kot najučinkovitejše so se izkazale demonstracije majhnim skupinam do 25 udeležencev, ki so vključevala načela t.i. »Demonstracij 2.0«.

Več informacij je na voljo v slovenskem prevodu članka in priloženih spletnih povezavah spodaj.

Vljudno vabljeni k ogledu!

 

Članek v slovenščini

Izvod revije v angleščini

Spletna stran revije Rural Connections magazine (spletna stran v angleščini)

 

Deli z drugimi