Dne, 10. 11. 2021, je bil organiziran posvet Kulturne poti in digitizacija kulturne dediščine ter njuna vloga v (trajnostnem) turizmu, kjer je bila izvedena tudi predstavitev: Možnosti povezovanja ekološkega kmetijstva in kulturnih poti ter pomen turističnih kmetij z avtohtono gastronomsko ponudbo, red. prof. dr. Martina Bavec in dr. Martina Robačer, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske ...
Preberi več
Predstavitev Zagotavljanje varnosti živil, ki jo je izvedla Irena Kos, je bila pripravljena in izvedena v okviru javnega naročila Usposabljanje za namen predelave in trženje kmetijskih proizvodov iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020, za leto 2019. Usposabljanja so bila izvedena v letu 2021. Usposabljanja je izvedla Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenija. Ukrep M1 ...
Preberi več
Predstavitev Trženje, ki jo je izvedel Tomaž Cor, je bila pripravljena in izvedena v okviru javnega naročila Usposabljanje za namen predelave in trženje kmetijskih proizvodov iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020, za leto 2019. Usposabljanja so bila izvedena v letu 2021. Usposabljanja je izvedla Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenija. Ukrep M1 – Prenos ...
Preberi več
Predstavitev Razvoj novih proizvodov in izdelkov, ki jo je izvedel Tomaž Cor, je bila pripravljena in izvedena v okviru javnega naročila Usposabljanje za namen predelave in trženje kmetijskih proizvodov iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020, za leto 2019. Usposabljanja so bila izvedena v letu 2021. Usposabljanja je izvedla Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenija. ...
Preberi več
Predstavitev Razvoj novih proizvodov in trendi povpraševanja po hrani, ki jo je izvedla Tatjana Kruder, ki je bila pripravljena in izvedena v okviru javnega naročila Usposabljanje za namen predelave in trženje kmetijskih proizvodov iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020, za leto 2019. Usposabljanja so bila izvedena v letu 2021. Usposabljanja je izvedla ...
Preberi več
Predstavitev Označevanje živil, ki sta ga izvedli Sara Ketiš in Stanka Pažek, je bila pripravljena in izvedena v okviru javnega naročila Usposabljanje za namen predelave in trženje kmetijskih proizvodov iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020, za leto 2019. Usposabljanja so bila izvedena v letu 2021. Usposabljanja je izvedla Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenija. ...
Preberi več
Predstavitev Kakovost živil, ki jo je izvedla Marija Kovačec, ki je bila pripravljena in izvedena v okviru javnega naročila Usposabljanje za namen predelave in trženje kmetijskih proizvodov iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020, za leto 2019. Usposabljanja so bila izvedena v letu 2021. Usposabljanja je izvedla Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenija. Ukrep M1 ...
Preberi več
Strokovno gradivo, ki je bilo pripravljeno v okviru javnega naročila Usposabljanje za namen predelave in trženje kmetijskih proizvodov iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020, za leto 2019. Usposabljanja so bila izvedena v letu 2021. Usposabljanja je izvedla Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenija. Ukrep M1 – Prenos znanja in dejavnosti informiranja
Preberi več
Projektne aktivnosti so bile načrtovane tako, da so na različne načine in z različnih vidikov preverjali, kakšne so možnosti za razvoj bivanja starejših oseb na partnerskih kmetijah, na kakšen način bi tovrstno bivanje lahko vzpostavili, kakšni pogoji morajo biti izpolnjeni, nenazadnje tudi kakšen je interes med starejšimi za bivanje na podeželju. Leto izida: 2021 Izdajatelj: ...
Preberi več
Brošura je namenjena vsem, ki jih zanimajo zaščiteni kmetijski pridelki in živila ter pomen zaščite in zaščitnih znakov na embalaži kmetijskih pridelkov in živil. V brošuri je na kratko predstavljenih 27 slovenskih kmetijskih pridelkov in živil, ki so trenutno zaščiteni pri Evropski komisiji ter kmetijski pridelki in živila iz sheme »višja kakovost«.
Preberi več