Zmanjšanje izgub in odpadne hrane

  • Datum objave 15.01.2022
Predstavitev, ki jo je imela 4. 11. 2021 Tadeja Kvas Majer, MKGP v okviru internega predavanja. Več o zmanjševanju izgub hrane in odpadne hrane. Strategija za manj izgub hrane in odpadne hrane v verigi preskrbe s hrano »Spoštujmo hrano, spoštujmo planet« (pdf, 1,5 MB)
Preberi več

Premostitev vrzeli v biogospodarstvu: od gozdne in kmetijske biomase do inovativnih tehnoloških rešitev (Zaključno poročilo CRP V4-1824)

  • Datum objave 25.11.2021
V okviru ciljnega raziskovalnega programa »Zagotovimo.si hrano za jutri« je bil izveden projekt Premostitev vrzeli v biogospodarstvu (Bridge2Bio), ki je potekal od 1. novembra 2018 do 31. oktobra 2021. Sedaj so na voljo ključne ugotovitve in priporočila, ki so jih raziskovalci strnili v zaključnem poročilu. Ključne besede: biogospodarstvo, krožno gospodarstvo Trajanje projekta: 11/2018 – 10/2021 ...
Preberi več

Učbenik akvaponika

  • Datum objave 26.10.2021
Zaradi hitrega naraščanja prebivalstva, čedalje večjih potreb po hrani in urbanizacije so kmetijska zemljišča danes čedalje manjša, oceani pa so čedalje bolj izlovljeni. Glede na pričakovane potrebe po hrani v prihodnosti potrebujemo inovativne in ekološke tehnologije za pridelavo hrane, ki ne zavzemajo veliko prostora. Akvaponika je integrirana multitrofična tehnologija pridelave hrane, sestavljena iz dveh sklopov: ...
Preberi več

Podjetniške veščine – učbenik

  • Datum objave 26.10.2021
V publikaciji je predstavljen pregled komercialne akvaponike, z namenom da bi izpostavili nekatera ključna vprašanja, ki jih mora podjetnik upoštevati, preden se loti novega podviga. Marec 2020 Copyright © Partnerji projekta Aqu@teach Aqu@teach je projekt v okviru strateškega partnerstva Erasmus+ v visokem šolstvu (2017–2020), ki ga vodi Univerza Greenwich v sodelovanju z Univerzo uporabnih znanosti ...
Preberi več