Vabljeni na tematsko konferenco Gorska območja in gorski proizvodi, s katero želimo širiti vedenje edinstvenih značilnosti pomena gorskih območij za proizvodnjo hrane s specifičnimi gorskimi značilnostmi.
9:30 – 10:00
Sprejem udeležencev
Pozdravni uvodni nagovori soorganizatorjev:
– Naravni park Haloze – Čerinovo
– dr. Branko Kramberger, dekan Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede
– mag. Andreja Komel, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
Ključni izzivi gorskih območij v Evropi
Obravnavanje gorskih območij doma in v EU,
dr. Andreja Borec, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, Univerze Maribor
Izobraževanje o gorskih območjih – izziv za podiplomske študente. Primer “gorski modul” na ISARA,
dr. Audrey Vincent, ISARA Agro school for life, Lyon, Francija
Izvajanje neobvezne oznake kakovosti »Gorski proizvod« v različnih članicah EU,
Guillaume Corradino, EUROMONTANA, Evropsko združenje za gorska območja, Belgija
Gorski proizvod neobvezna navedba kakovosti za gorske izdelke
Zakonske podlage za gorska območja v Sloveniji,
Jernej Golc, PRJ Halo, podeželsko razvojno jedro
Neobvezna navedba kakovosti Gorski proizvod,
dr. Lucijan Cencič, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
Primeri dobrih praks v Sloveniji z navedbo Gorski proizvod,
– Mesarstvo Oblak d.o.o., Žiri
– Ekološka kmetija Klavž, Črna na Koroškem
– Kmetija Kajžer, Ribnica na Pohorju
Za več informacij o konferenci se lahko obrnete na info@halo.si / 02 795 32 00.
Konferenco Gorska območja in gorski proizvodi so omogočili:
PRJ Halo, podeželsko razvojno jedro,
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze Maribor,
Mreža za podeželje pri Ministrstvu za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano.