Pozdravljeni ,

V Sloveniji je bilo z evropskimi sredstvi podprtih več kot 10.000 projektov, zaradi katerih na številnih področjih živimo bolje. Ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU se predstavlja 20 projektov, sofinanciranih z evropskimi sredstvi. Med njimi sta tudi projekta, podprta s sredstvi skupne kmetijske politike.
Projekta, podprta s sredstvi skupne kmetijske politike, sta Lesarius in Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah. Slednji se je uvrstil tudi v ožji izbor projektov na evropskem natečaju dobrih praks ARIA 2023 (angleško Agriculture & Rural Inspiration Awards 2023).
Z vsako spodbudo podjetjem ali kmetovalcem, vsakim ustvarjenim delovnim mestom, vsako vključitvijo posameznika v programe znanja, z vsakim zgrajenim kilometrom ceste, kolesarske poti ali železnice, kvadratnim metrom raziskovalne in izobraževalne infrastrukture in z vsako možnostjo boljše zdravstvene oskrbe se ustvarjajo priložnosti za nadaljnji uspešen razvoj države.
Dobre zgodbe, financirane z evropskimi sredstvi, se lahko ponosno predstavljajo, saj prispevajo k našemu skupnemu napredku na različnih področjih, kot so evropske kohezijske politike, sodelovanja Interreg, notranje zadeve, skupna kmetijska politika ter ribištvo, pomorstvo in akvakultura.

Spoznajte letošnjih 20 finalistov in glasujte za svojega favorita. Glasovanje je odprto do 8. maja 2024, zmagovalca pa bomo razglasili na dan Evrope, 9. maja 2024.
Elektronske novice Mreže za podeželje zbirajo novice z evropskega, nacionalnega in lokalnega nivoja, ki se navezujejo na skupno kmetijsko politiko. Izhajajo enkrat tedensko.
Svoje prispevke nam pošljite po e-pošti na mreza-podezelje.mkgp@gov.si.

Za vsebino e-novic Mreže za podeželje je odgovorna pisarna Mreže za podeželje, ki deluje v okviru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za izvajanje Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020 in za izvajanje Strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023-2027 za Slovenijo je odgovorno Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Spletna stran Evropske komisije
Arhiv e-novic Preplet